Reisjärvi, Kuhmoinen ja varsin mielenkiintoinen Kiminkiniemi osuivat kesäreissujen varsille, joten niistä jotakin muistoja eetteriin:

Petäjämäki, Reisjärvi (9 väylää)
 
Sukulaisiaan ei voi valita, mutta onneksi asuvat paikassa josta löytyy oikein hyvä FG-rata. Petäjämäen väylät ovat vaihtelevia, jopa korkeuseroja löytyy.
Neljä kertaa heitettiin rata läpi Jeren kanssa, paras tulos ihan mukiinmenevä +4.

Väylä 2 opaste


Tii


Maalikoria kohti


Kolmosella koriin


Kuhmoinen, 18 väylää

 
Ylläri pylläri, kun Tomin kanssa Kuhmoisten radalle mentiin: 12 väyläinen rata oli laajentunut täydeksi 18 väyläiseksi. Loistawaa!

Kovin olivat avaukset hakusessa. Kesän kuumin päivä vaati veronsa? Mutta muutama upea onnistuminenkin tapahtui. Väylät 9 ja 17 heitin birdeiksi. kakkosilla kaukaa sisään, 25 ja 30 metristä. Väylä 17 on muuten sama, joka oli marraskuussa 12, jolloin myös mieletön lähestyminen kilahti koriin. Tomin kanssa naurettiin vedet silmissä, ja mietitiin onko korissa jokin Porvoon Mitta Magneetti?
 

Kiminkiniemi, Viitasaari (5 väylää)

 
Subbuteo Pöytäjalkapalloseuramme PSK:n jäsenen Peten kanssa on pari kertaa käyty muovia viskomassa. Nyt yllätys oli melkoinen kun heidän mökilleen T-Jetillä kurvattiin: Keskellä Viitasaaren korpea kohoaa FG-rata!

Mielikuvitusta radan tekoon on tarvittu, ja sitähän Petellä riittää. Yksi kori, ja siihen viisi eri väylää. Jollakin hirmu puhelimella Pete oli tehnyt väyläkartat pituuksineen ja profiileineen päivineen.

Kovasti olivat metsäisiä väyliä, mutta jokaisessa oli kuitenkin selkeä väylä puiden välissä. Tuonelan Joutsen sai todellista väyläränni harjoitusta, ja kun sen suoraan sain liitämään, korillekin aina päästiin. Pari avausta korkealta rinteeltä sai oikein kunnolla kiskaista.

Radan ihannetulos on 22. Tein rataennätyksen 21, johon tarvittiin myös rutkasti onnea.

Mikäs sen mukavampi tapa viettää mökkilomaa, heittää frisbeetä ja sen jälkeen uimaan ja saunaan!