S%C3%B6dis%201-normal.jpg

Sipoon Söderkullan radalle on kotoani autolla matkaa vain 13 min (Nuova Bravo T-Jet 150 hp.), ja siellä tuleekin tätä nykyä käytyä useimmin heittämässä. Rata on 12-väyläinen, hyvin vaihteleva metsärata. Uusi, ilmeisesti vasta 2011 keväällä avattu?

Heittopaikat ja opasteet ovat loistokunnossa. Heittopaikat ovat tekonurmea, opasteet säänkestäviä. Väylät ovat vaihtelevia, molempiin suuntiin kaartuvia. Yksi ylämäkiväylä löytyy radalta, ja pari loivaan alamäkeen heitettävää väylää.

Haasteellisia väylät ovat myös, sen verran paljon puita on alueelle jätetty. Monta kertaa pitää saada kiekko lähtemään kovaa suoraan ahtaaseen aukkoon. Hyvä rata tehdä kiekoista alivakaampia, puuosumat hoitavat sen hyvin.

+3 on ennätykseni tältä radalta tällä hetkellä. Se on heitetty 27.10.2011. Tänään tulokseksi tuli +4. Nelosen avaus ylämäkeen epäonnistui. Samoin väylät 5, 8 ja 11 saivat merkin +1.

 

Rata: Söderkulla, Sipoo. Väylä 1.

Pituus: 65 m.

Par: 3

Erittäin mukava aloitusväylä, aloittelijalle sopivan haasteellinen. Huonolla avauksella neloset paukkuvat, saletisti kun natsaa birdie onnistuu, mutta sen saaminen ei helppoa ole.

Edessä oikealla olevat puut tulee kiertää vasemmalta puolelta. Puiden jälkeen väylä kuitenkin kaartaa oikealle, eli annukkaa tässä pitää hakea. Oma avaukseni lähtee tällä väylällä jo ihan mukavasti oikeaan suuntaan, mutta pituutta heittoon kaivataan lisää. Se onkin tällä hetkellä suurin ongelmani. Kun yrittää tarkkaa annukkaa, pituus kärsii. Jos taas runnoo väkisin pituutta lisää, löytyy kiekko jostain ihan muualta kuin korin läheltä...