Kumivene vai kumisaappaat?

Rata: Söderkulla, Sipoo. Väylä 7

Pituus: 62 m.

Par: 3

Väylä seiska, kuten kuvasta näkyy, olisi omiaan kämmenforelle. Minulla se ei kanna kuitenkaan vielä tarpeeksi kauas, siksi an-hyzerillä haen kiekkoa korin läheisyyteen.

n. 50 metrin päässä aloituskohdasta on siis järkyttävän kokoinen vedenpaisumuksen tuoma kivilohkare. Välittömästi tämän vuoren jälkeen väylä kääntyy 90 astetta oikealle. Siellä syvällä, onkalossa vuoren uumenissa sijaitsee maalikori.

Tänään Valkyrie lähti nätisti hakemaan loppuun asti vievää antsaa, mutta kaarsi oikealle liian aikaisin. Kiekko osui kiveen, ja jäi kohtaan josta juuri ja juuri kurottamalla näki maalikorin. Helppo homma, kurotus ja kiven reunaa hipoen kiekko koriin tai ainakin sen juurelle. Mitä vielä! Tottakai se piti osua kiveen oikein kunnolla, josta se kimposi useita metrejä korista poispäin.

11 metriä oli matkaa korille, ja kyllä ne pitkät putitkin aina joskus onnistuvat. Rento hieman kaartava heitto, ja se oli siellä.

Suunnilleen kolmatta viikkoa oli tullut vettä taivaalta joka päivä. Suurin kysymysmerkki heittämään lähtiessä oli siis se, valitsenko varusteeksi kumiveneen vaiko kumisaappaat. Saappaat sentään riittivät, mutta lammikoita väylien varrelta löytyi ja paljon.

Kolmosella heitin birdien. Avaus itse asiassa epäonnistui. Yritin normaaliin tapaan kiertää puut vasemmalta, mutta heitto lähtikin kohti puita. Ja koska olen niin mielettömän taitava, lensi kiekko puiden välistä lähelle koria. Lähes kymmenen puuta siinä on, eikä niiden välimatka toisiinsa nähden ole kuin muutamia kymmeniä senttejä. Niin vain se lätty sieltä välistä livahti. Harmi vaan, että tarkoituksella ei tuollaista heittoa uskalla yrittää...

Putti kilahti seitsemästä metristä nätisti sisään, tulos siis birdie, -1. Kokonaistuloksessa sivusin jälleen ennätystäni, +2.