Haikko%201-normal.jpg

Haikon Kartanon yksityinen rata sijaitsee häkellyttävän upean maiseman keskellä. Upea Meri isolla M-kirjaimella, järisyttävän kauniisti hoidetut puistoalueet ja kartanon hienot rakennukset ympäröivät rataa.

Rata on hyvin helppo (ei toki aloittelijalle kuten minä...), vähänkin kokeneemmat upottavat joka väylän kakkosella. Holari on hyvinkin mahdollinen lähes joka väylällä. Monella väylällä täytyy heittoa jopa minunkin hillitä, ettei mene liian pitkäksi.

Vaikka meri on upeimpia asioita maailmassa, niin tekeehän se kuitenkin omat haasteensa tähän lajiin. Nimittäin jos sää on tuulinen, se osuu aika monelle väylälle.

Alue sijaitsee kodistani fillarimatkan päässä, joten heittämään lähdön kynnys on matala. Vaikka rata on yksityinen, kuka tahansa saa käydä radan heittämässä, kunhan ensin maksaa respaan kahden euron maksun. Maksun vastineeksi saa upean heittokokemuksen, hyvän nelivärisen kartongille painetun ratakartan/tuloskortin ja kynän. Aikas monta kynää on tänä kesänä kertynyt... Halutessa saa myös kiekon lainaksi maksaessa.

Birdie-heittoja on kertynyt jopa minulle lähes joka väylältä, mutta ei tietenkään samalla kierroksella. -3 on ennätykseni, 21.10.2011.

Rata: Haikko, väylä 1

Pituus: 74 m.

Par: 3

Makea avausväylä Kartanon edestä aukeavan viheralueen poikki, alamäkeen heitettävä väylä. Erittäin leveä alue, jonka vasemmassa laidassa metsä. Oikealla iso kuusi. Jos heitto ei epäonnistu, lähes varma birdie. Tänään avaus lensi aivan maalikorin vierestä, kuitenkin hieman liian pitkälle. Kahdeksan metrin putti ei onnistunut.

Todella kova lounaistuuli puhalti mereltä. Vaikka pariin avaukseen se toi hieman nostetta, teki se myös monella väylällä, varsinkin puteissa, tepposet.

Yulos tänään: +|- 0