Dramaattinen käännös uralla!

 

Takinkääntö? Dementia? Skitsofrenia? Vai mitä pa-tah-tui?

Kaikki puhuu vain Innovasta ja Disccraftista. Ja Mäkkäristä. Ja Cokiksesta. Ja... Vajaa vuosi on harrastusta takana, ja nyt jo tapahtui se mikä tapahtuu meikäläisen joka harrastuksessa: Herra Wastarannan Kiiski nosti taas päänsä. Vat-sa-is-ku rapakon takaisille kiekoille on suosia Eurooppalaisia kiekkoja. Ja koska Italiassa ei kiekkoja valmisteta, luonnollinen valinta on Routsi-Soomi.

Paikallisessa hömppä-marketissa on yllättävän hyvä valikoima Latituden ja Westsiden kiekkoja. Hetken hipelöityäni Westsiden pannuja, idea putkahti: Upeita kiekkojen nimiä, näyttäviä muovilaatuja ja mikä parasta, eroaa massasta.

Hankinpa siis Westsiden midarin nimeltä Pursi. Englannin versiossa nimi on Warship. Kiekossa on upea kuva, Wanha Kalevala aiheinen laiva. Muovina VIP.

Nopeasti kotiin, ja viereiselle hiekka-futiskentälle testaamaan. Ensin heitin DX Roc:in power gripillä. Sitten uuden Purren samalla tavalla. Ja Wahoo! Sehän lensi ja liiti! Joka heitolla piemmälle kuin Roc. Okei, midarin tarkoitus ei olekaan lentää pitkälle, mutta jotenkin tämä testi vain antoi fiilistä ja lupausta seuraavalle testille.

Seuraavalla testillä heitettiin sitten viime kesänä hankittuja Latituden kiekkoja. Striker (Opto) lensi...us-ko-ma-ti-tonta! Todella pitkälle ja lähes sinne minne halusi. Viime kesän vihattu järkyttävä loppufeidi oli historiaa.

Ja eikun niinikään viime kesänä ns. vahingoss hankittu Latituden Halo (Gold) käteen. Ei kai tämä sentään lennä hyvin? No ei. Okei, ehdottomasti liito oli parempi kuin viime kesänä, ja tämä kokemus antoi todella paljon uskoa siihen, että kun lähtönopeus nousee, tämäkin kiekko tulee olemaan tarpeen. Loppufeidi toki oli yhä melkoisen iso, koska lähtönopeus ei ole tarvittava.

Mikä on siis yhteenveto? Yhä Innovanin Valkyrie DX lensi pisimmälle (80 m, pehmeä hiekkakenttä, tai siis kurakenttä), mutta Striker ja Pursi lähes yhtä pitkälle. Kun alusta on sellainen jossa voi ottaa vauhtia ja kunnon ristiaskeleet, ja kun tekniikka hieman vielä parantuu, uskon että Westsidet ja Latitudet syrjäyttävät ameerikanhömpät.

Seu-vaa-raksi sitten hankitaan Westsiden Pohja Poika. Sitten Miekkaa ja sitten...