H%C3%A4rk%C3%A4linna-normal.jpg

Vanhempani vuokrasivat mökin viikoksi jostakin hauhontakaa heinäkuussa 2011.

Kun menimme sinne viettämään kesälomaa, yllätys oli suuri, mökkikylän yhteydessä oli frisbeegolfrata.Kaivoinkin sattumalta hankkimani putterit auton perästä esiin, ja eikun kokeilemaan. Mutta hommahan vaikutti huippuhauskalta.

Isän, pojan ja parin kaverin kanssa muutamaan kertaan rata heiteltiinkin läpi, ja päätös alkaa harrastamaan lajia hieman enemmänkin tuli tehtyä.

Rata siellä oli hyvin vaatimaton. Suurelle niitylle oli sikin sokin sijoiteltu koreja. Muutama väylä kaarsi hieman, ja parissa taisi olla esteitäkin. Mutta ratakartta etäisyyksineen löytyi, ja oikein mukavaa oli väyliä heitellä yhä uudelleen.

Rata sijaitsee siis Härkälinnassa, joka on ollut aikoinaan MTV3:n Suuren Seikkailun näyttämönäkin.

Kun mökkeilyt olivat mökkeilty, niin sukuloiminen Reisjärvellä alkoi. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Reisikkäältä löytyi ihan "oikeakin" FG-rata. Petäjänmäen urheilukeskuksessa, ja sehän vasta oli upea rata. Oli metsäväylää, ylämäkeä, alamäkeä, s-mutkaa, molempiin suuntiin kaartuvaa, peltoaukeata. Nyt viimeistään jäätiin Jeren (14-v) kanssa koukkuun lajiin.

Näin siis alkoi lajin harrastaminen wanhoilla päivillä. Kisoihin tuskin koskaan osallistun, mutta omaksi iloksi vaikuttaa tosi mukavalta hommalta. Sitä vain ihmettelin, kun se lätty kaartaa koko ajan vasempaan...